Activiteiten

Donderdag 30 juni 2016 E-karten

We gaan weer een keer karten! Dit keer gaan we karten in het E-kart center Apeldoorn (Vlijtseweg 134). Dit is een indoor kartbaan van 320 meter. De E-karts zijn volledig elektrisch. Het concept is uniek in Nederland doordat een Glow in the dark element is toegevoegd aan een heat karten.

Je start in een verlichte hal waarbij na enkele minuten de lichten uitgaan en je op een blacklight parcours verder racet. E-karten draait om techniek waarbij je driftend door de bochten gaat en door middel van gas en rem de snelste tijd neer moet zetten.

Wie, wat, waar, wanneer?
We gaan op donderdag 30 juni 2016 rond 17.00 uur (exacte tijd volgt later). Hier zullen we maar liefst drie heats van 10 minuten rijden. Eén keer als training, één keer als kwalificatie en één keer als finale. Er kunnen maximaal 8 personen op de baan, dus als we met 16 personen zijn, zal de ene finale de snelsten bevatten en de andere finale de langzaamsten. Na het karten zal er een “Spa-Francorchamps”-buffet voor ons klaar staan. Verder zijn de drankjes inclusief. Om het nog mooier te maken: dit alles kost slechts € 30,- per persoon!

Let op: Het maximum is dus 16 personen. Wees er dus snel bij! Opgeven kan door te reageren op deze e-mail, of door de stemknop te gebruiken bovenaan deze e-mail. Inschrijving sluit 17 juni 2016. Introducees kunnen alleen mee als er nog ruimte is bij de 16 personen en ze betalen het volledige bedrag à € 60,-.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Donderdag 31 maart 2016 PubQuiz

Na het grote succes van de afgelopen jaren heeft de PV besloten de PubQuiz ook dit jaar te organiseren. Dus nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen!

De Kiwa PubQuiz wordt gehouden op donderdag 31 maart 2016. Om 17:30 uur worden we dan verwacht bij Finnegan’s aan de Hoofdstraat 176 te Apeldoorn. We beginnen -uiteraard- met een drankje en daarna zullen we één of twee rondes gaan spelen. Vervolgens is het tijd voor een voorgerecht, waarna weer een quizronde volgt. Dan het hoofdgerecht, weer een quizronde, enz. Naar verwachting zal de PubQuiz rond 21:00 uur zijn afgelopen. Uiteraard hebben we een fraaie prijs voor het winnende team in petto.

Ons thema voor dit jaar is: Kiwa Wereldwijd.

Meedoen?

Leuk!

De kosten bedragen € 15,- per persoon. Voor dat geld krijg je een PubQuiz, drie drankjes én een heerlijk buffet. Veel mooier kunnen we het toch niet maken! We vinden het ook heel gezellig als je een introducé meeneemt. Deze betaalt gewoon dezelfde prijs als jij, daar doen we niet moeilijk over. Dus, niet langer getwijfeld en geef je op (m.b.v. één van de stemknoppen) voor de Kiwa PubQuiz.
Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 18 maart 2016. Geeft ook even aan of je alleen of met introducé komt.

We zien je aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Dinsdag 1 maart 2016 Goede film

Het is weer tijd voor een goede film!
PV PRIK nodigt je uit om mee te gaan op dinsdag 1 maart 2016 naar Knielen op een bed violen.

Naar de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink. Jeugdliefdes Hans (Barry Atsma) en Margje Sievez (Noortje Herlaar) leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn strenggelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan.
Duur: 112 minuten

De film begint om 20.15 uur in Podium & Filmtheater Gigant Nieuwstraat 377.
Vanaf 19.45 uur willen wij verzamelen in Café Gigant. Een kop koffie/thee staat voor je klaar.

Voor wie: PV leden en 1 introducé
Kosten: 5 euro per kaartje, incl. een consumptie

Je reactie ontvangen we graag uiterlijk maandag 22 februari 2016 via de ja/nee knop.
Geef ook aan of je een introducé meeneemt!


Zondag 22 november 2015 Sinterklaasfeest

Houd zondag 22 november 2015 vrij van 13.45 tot 16.00 uur en kom naar “Hanskamps Gasterij” via de linker zij-ingang van Wilmersdorf 50 te Apeldoorn, want Sinterklaas en de Magische circuspieten komen langs!

Geef nu je kinderen en kleinkinderen van 2 tot en met 7 jaar op via www.sinterklaas-feest.nl/kiwaapeldoorn. Gebruik de activatiecode en zoek een leuk kadootje voor ze uit!
Wees er snel bij want de sluitingsdatum is t/m 26 oktober.

Wij hebben er zin in om er een gezellig feestje van te maken.

Klik hier voor de foto's.


Donderdag 1 oktober 2015 Kaas- en wijnproeverij

Wat is nou mooier dan wijn en kaas combineren?

Afgelopen zomer opende Conceptstore EIGEN haar deuren aan de Korenstraat 112 in Apeldoorn. In dat café hebben wij een uitgebreide kaas- en wijnproeverij georganiseerd op donderdag 1 oktober 2015 van 19.00 tot 21.00 uur.

Proef de spannende smaken van de bijzondere kazen van Het Kaaslokaal onder het genot van bijpassende wijnen van Henri Bloem. Daarnaast zullen er onder andere ook druiven, noten-vijgenbrood, compote en, voor de mensen die liever geen wijn drinken, druivensap, fris, koffie, thee of water op tafel staan.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Q-park aan de Roggestraat.

We vinden het erg gezellig als je ook komt, eventueel met een introducee. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Dus geef je op voor deze kaas- wijnproeverij uiterlijk voor donderdag 17 september 2015. We zien jullie aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Klik hier voor de foto's.


Donderdag 11 juni 2015 Bonbons maken

Wij hebben weer een leuke activiteit voor jullie in het vooruitzicht namelijk een workshop bonbons maken op donderdag 11 juni as van 19.00 tot 21.30 uur in Apeldoorn:

Hou jij ook zo van chocolade? Zelf bonbons maken is echt heel erg leuk en lekker. Heerlijk om zelf op te eten, mee naar huis te nemen en thuis rustig eens na te maken met de recepten die je gemaild kunt krijgen.

Wat ga je doen bij deze workshop:

De workshop gaat door bij een minimale deelname van 15 personen.

Elk PV lid mag maximaal 1 introducee meenemen. De kosten zijn 15 euro p.p. (ook voor de introducee). Een drankje tijdens de workshop is ook inbegrepen.

Klik hier voor de foto's.


Vrijdag 24 april 2015 Puntzakbowlen

Met een geslaagde pubquiz vorige week nog vers in het geheugen kunnen we jullie met veel plezier weer de volgende activiteit aankondigen:

Vanwege het succes vorig jaar willen we weer gaan puntzakbowlen, gezellig samen een balletje gooien onder het genot van een puntzak friet. Geschikt voor de hele familie dus!

We nodigen dan ook iedereen uit; elk PV lid mag maximaal 4 introducees meenemen. Iedereen betaalt slechts 6 euro p.p. voor 2 uur bowlen, een puntzak friet en 2 consumpties. Het is bij bowlingcentrum Apeldoorn (Nieuwstraat 66, 7311 BT Apeldoorn) op vrijdag 24 april 2015 van 18.00 tot 20.00 uur.

Dus geef je snel op vóór 3 april 2015.


Donderdag 19 maart 2015 Kiwa PubQuiz 2015

Na het grote succes van de afgelopen jaren heeft de PV besloten de PubQuiz ook dit jaar te organiseren. Dus nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen!

Wat is een PubQuiz? Een PubQuiz is eigenlijk niet meer dan een spelletje in een café. Een quizmaster stelt 100 vragen waarop groepjes mensen (3 tot 5 personen) proberen zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Ieder goed antwoord is 1 punt waard en het team met de meeste punten wint. Zo eenvoudig werkt een PubQuiz.

De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor bijvoorbeeld actualiteiten, sport, muziek, film en cultuur. De PubQuiz moet dus niet verward worden met een popquiz, waarbij alle vragen over muziek gaan.
De quiz bestaat uit verschillende rondes, en de vragen kunnen bijvoorbeeld gesteld worden aan de hand van een geluidsfragment, een foto, een voorwerp, noem maar op. Uiteraard hebben we een fraaie prijs voor het winnende team in petto.

De Kiwa PubQuiz wordt gehouden op donderdag 19 maart 2015. Om 17:30 uur worden we dan verwacht bij Finnegan’s aan de Hoofdstraat 176 te Apeldoorn. We beginnen -uiteraard- met een drankje en daarna zullen we één of twee rondes gaan spelen. Vervolgens is het tijd voor een voorgerecht, waarna weer een quizronde volgt. Dan het hoofdgerecht, weer een quizronde, enz. Naar verwachting zal de PubQuiz rond 21:00 uur zijn afgelopen.

Meedoen? Leuk! De kosten bedragen € 15,- per persoon. Voor dat geld krijg je een PubQuiz, drie drankjes én een heerlijk buffet. Veel mooier kunnen we het toch niet maken! We vinden het ook heel gezellig als je een introducé meeneemt. Deze betaalt gewoon dezelfde prijs als jij, daar doen we niet moeilijk over. Dus, niet langer getwijfeld en geef je op (m.b.v. één van de stemknoppen) voor de Kiwa PubQuiz. Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 6 maart 2015. We zien jullie aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Klik hier voor de foto's.


Woensdag 11 februari 2015 Hét theaterfenomeen in Orpheus 'War Horse'

Het paard Joey briest, draaft en steigert in de voorstelling War Horse. Over de Zuid-Afrikaanse wortels van een paard waarvan iedereen vergeet dat het niet echt is.

War Horse gaat op 14 juni in première in Koninklijke theater Carré tijdens het Holland Festival en is te zien in Orpheus in Apeldoorn van 5 februari t/m 1 maart 2015.
PV Prik biedt je de mogelijkheid om dit fenomeen te gaan zien op woensdag 11 februari 2015 voor de prijs van € 22,50 per persoon, 2e rang in de Koning Willem-Alexanderzaal. Dit is inclusief het pauzedrankje.

Voor 1 introducee betaal je ook € 22,50 en wil je meer introducees meenemen, dat kan, dan betalen die het volle bedrag van € 40,50.

Wij willen graag voor 1 juli van je horen via de stemknop of je mee gaat naar War Horse. De betaling van de eigen bijdrage zullen we na de zomervakantie (eind september afhandelen).


Zondag 23 november 2014 Het Sinterklaasfeest van Kiwa Apeldoorn

Houd zondag 23 november vrij van 14.00 tot 16.00 uur en kom naar “Hanskamps Gasterij” Wilmersdorf 50 te Apeldoorn! Sinterklaas en de magische circuspieten komen langs!

Geef nu je kinderen en kleinkinderen van 2 tot en met 7 jaar op via www.sinterklaas-feest.nl/kiwaapeldoorn.
Gebruik de activeer code 2479 en zoek een leuk kadootje voor ze uit! Wees er op tijd bij. De sluitingsdatum is 31 oktober.

Wij hebben er zin in om er een gezellig feestje van te maken.

Klik hier voor de foto's.


Donderdag 6 november 2014 Beleef het plezier van sushi maken

In deze workshop leer je de basistechnieken van sushi maken. Je krijgt uitleg over hoe je de ingrediënten moet behandelen en tips hoe je ingrediënten moet uitkiezen. Beleef het plezier van sushi maken op donderdag 6 november 2014 aanvang rond 17.30 uur. Je kunt gerust een introducé meenemen.

Wat gaan we maken tijdens deze workshop:
- Sushirijst
- Nigiri (bolletje rijst met een topping)
- Hosomaki(sushi-rol)
- Uramaki(sushi-rol met rijst aan de buitenkant)
- Temaki(handrol, puntzakje)

Duur: 3 uur
Prijs: € 17,50 p.p. ook voor je introducé
Waar: Midori, Nieuwstraat 3, 7311 HX Apeldoorn
- De creaties gaan we tijdens de workshop proeven en op eten dus kom niet met een volle maag
- We hebben een drankarrangement met fris, groene thee en sake
- Na afloop van de workshop krijg je een sushibox met door je zelf gemaakte sushi en chopsticks mee


Dinsdag 2 september 2014 Waterskiën

Vorige week was het zo heet dat je veel water nodig had om af te koelen en gisteren hadden ze in sommige delen van het land meer dan genoeg water. Een prima moment dus om te gaan waterskiën! Dit gaat we zaterdag 30 augustus 2014 om 14.00 uur 1,5 uur lang doen bij Burnside Cablepark te Emst. De kosten zijn slechts € 15,- ipv € 25,-! Ook voor één introducé.

PS1: Je mag ook iets anders doen dan waterskiën, aanvullende kosten betaal je uiteraard zelf.
PS2: Meer introducés zijn welkom, maar betalen dan wel het volledige bedrag.

Vanwege een ietwat tegenvallende hoeveelheid aanmeldingen gooien we het over een andere boeg. Er is een groepje die wel op dinsdag 2 september 2014 om 19.00 uur kan. Dit wordt daarom de nieuwe datum (en 30-08-2014 vervalt dus). Wil je ook meegaan waterskiën op deze avond? Meld je dan aan d.m.v. een reactie op deze e-mail!

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Woensdag 2 juli 2014 Zomerborrel

Meteorologisch zitten we al midden in de zomer en sinds zaterdag zitten we ook astronomisch in de zomer. Dit zijn dus twee uitstekende redenen om een zomerborrel te houden en dat doen we dan ook! Woensdagmiddag 2 juli 2014 zijn jullie van harte welkom om vanaf 16.30 uur tussen hal F en hal H een drankje te komen drinken.

Mocht het slecht weer zijn, dan wijken we uit naar een ander gedeelte in het Kiwa-gebouw (nog nader te bepalen).


Dinsdag 27 mei 2014 Film 'Keeper of Lost Causes'

Voor de snelle beslissers hebben wij het volgende in de aanbieding: dinsdag 27 mei a.s. willen wij naar de bioscoop. Onze keuze is gevallen op de film:

Keeper of Lost Causes
Regie: Mikkel Norgaard
Duur: 97 min

Detective Carl Mørck wordt na een compleet misgelopen interventie verbannen naar een nieuw departement ‘Q’. Het departement heeft als enig doel oude, vastgelopen dossiers op te ruimen. Mørck kan zich er niet toe zetten, tot het moment dat hij een vijf jaar oude zaak tegenkomt van een jonge verdwenen politica. Samen met zijn nieuwe assistent Assad wil hij deze zaak tot op de bodem uitzoeken. In deze bloedstollend, spannende Scandinavische Crimi storten zij zich op dit schijnbaar onoplosbare mysterie waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten.

Deens gesproken, Nederlands ondertiteld

Voor de film geldt het volgende aanbod:

Aanvangstijd: 20.15 uur,
Aanwezig: uiterlijk 20.00 uur, de PV wil ook graag op tijd naar binnen ;-)
Waar: Bioscoop Gigant te Apeldoorn
Voor wie: PV leden, en evt. 1 introduce
Kosten: € 5,-- per kaartje, incl. een consumptie


Donderdag 27 maart 2014 De tweede Kiwa PubQuiz

Na het grote succes van vorig jaar heeft de PV besloten de PubQuiz nog een keer te organiseren. Dus nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen!

Wat is een PubQuiz? Een PubQuiz is eigenlijk niet meer dan een spelletje in een café. Een quizmaster stelt 100 vragen waarop groepjes mensen (3 tot 5 personen) proberen zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Ieder goed antwoord is 1 punt waard en het team met de meeste punten wint. Zo eenvoudig werkt een PubQuiz.

De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor bijvoorbeeld actualiteiten, sport, muziek, film en cultuur. De PubQuiz moet dus niet verward worden met een popquiz, waarbij alle vragen over muziek gaan.
De quiz bestaat uit verschillende rondes, en de vragen kunnen bijvoorbeeld gesteld worden aan de hand van een geluidsfragment, een foto, een voorwerp, noem maar op. Uiteraard hebben we een fraaie prijs voor het winnende team in petto.

De tweede Kiwa PubQuiz wordt gehouden op donderdag 27 maart 2014 Om 17:30 uur worden we dan verwacht bij Finnegan’s aan de Hoofdstraat 176 te Apeldoorn. We beginnen -uiteraard- met een drankje en daarna zullen we één of twee rondes gaan spelen. Vervolgens is het tijd voor een voorgerecht, waarna weer een quizronde volgt. Dan het hoofdgerecht, weer een quizronde, enz. Naar verwachting zal de PubQuiz rond 21:00 uur zijn afgelopen.

Meedoen? Leuk! De kosten bedragen € 10,- per persoon. Voor dat geld krijg je een PubQuiz, drie drankjes én een heerlijk Italiaans buffet. Veel mooier kunnen we het toch niet maken! We vinden het ook heel gezellig als je een introducé meeneemt. Deze betaalt gewoon dezelfde prijs als jij, daar doen we niet moeilijk over. Dus, niet langer getwijfeld en geef je op voor de tweede Kiwa PubQuiz. Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 14 maart 2014. We zien jullie aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Vrijdag 14 maart 2014 Puntzakbowlen

Jaja, we gaan dit keer bowlen met PV Prik. En niet zo maar bowlen, maar puntzakbowlen! Gaan we dan proberen puntzakken omver te bowlen? Of met puntzakken werpen in plaats van bowlingballen? Nee, het wordt superspannend bowlen onder het genot van een puntzak friet. Geschikt voor de hele familie dus!

We nodigen dan ook iedereen uit; elk PV lid mag maximaal 4 introducees meenemen. Iedereen betaalt slechts 6 euro p.p. voor 2 uur bowlen, een puntzak friet en 2 consumpties. Het is bij bowlingcentrum Apeldoorn (Nieuwstraat 66, 7311 BT Apeldoorn) op vrijdag 14 maart 2014 tussen van 18.00 tot 20.00 uur.

Dus geef je snel op vóór 21 februari 2014.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Donderdag 13 februari 2014 Kookworkshop GREEN TEA hartig en zoet

Niet zomaar een Tea workshop, maar een uitgebreide Green Tea, zoals de Engelsen die nuttigen, een echte maaltijd. Het is een workshop met eerlijke producten en met veel bijzondere gerechten, zowel hartig als zoet waarbij veel bijzondere groenten en fruit wordt gebruikt in spannende combinaties, met aandacht voor de pure smaak.

Een aantal voorbeelden van gerechten die tijdens deze workshop worden gemaakt:
- Sticky chocoladebrownie met bietjes
- Dadelwalnotenmuffins
- Bladerdeeghapje met peren, koolrabi en kaas
- Mini appel/notencrumble

- Pompoenbroodjes met walnoot
- Pastinaakscones met pittige tomatenjam
- Spicy wortelnotenmuffins
- Tortilla van seizoensgroenten
- Spinaziesouffleetjes

We maken allemaal een gerecht en na afloop eten we de GREEN TEA gerechten op onder het genot van heerlijk appel- of perensap uit de Betuwe. Druivensap (biologisch) kan op verzoek ook worden geschonken.

Deze workshop vindt plaats op donderdag 13 februari 2014 in Marga’s Kitchen, Asselsestraat 276 te Apeldoorn.

Prijs: Leden van PV PRIK en 1 introducee betalen € 20,00 per persoon. Nog een introducee, dan betaalt hij/zij € 40,00.
Aanmelden: Aanmeldingen ontvangen we graag, via PVApeldoorn@kiwa.nl, voor 15 januari 2014.
Starttijd: 17.00 uur
Duur: circa 3 uur

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Woensdag 5 februari 2014 Whiskyproeverij met tapas

Na een te vroeg verzonden mail én een failliet restaurant bij deze een nieuwe poging:

In het verleden heeft de PV al diverse soorten proeverijen georganiseerd, met bier, met wijn, maar nog niet eerder met whisky. Hoog tijd dus om dit geestverruimende vocht eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. Tijdens de proeverij proef je zes verschillende whisky's en ben je zelf actief bezig met proeven en beschrijven.
Bij elke whisky hoort een anekdote of een kleine versnapering met bijvoorbeeld zalm, blauwe kaas of pure chocolade. De proeverij duurt 1,5 uur.
Na de proeverij weet je als beginner wat je bij de slijterij kunt halen en een geoefend drinker heeft er kennis en verhalen bij!

Maar daarmee zijn we er nog niet, want aansluitend aan de proeverij schuiven we aan voor een onbeperkt tapasbuffet! De proeverij + tapasbuffet zal gaan plaatsvinden op woensdag 5 februari bij tapasrestaurant De Buren, Leienplein 1 in Apeldoorn. De proeverij begint om 17:00 uur.

We kunnen je als PV-lid deze proeverij + tapasbuffet aanbieden voor € 25,-. Je mag één introducé meenemen, deze betaalt € 37,50.

Alvast een gezellige en smakelijke proeverij gewenst!

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zondag 2 februari 2014 Midwintermarathon te Apeldoorn

Wil je je collega’s op een andere manier beter leren kennen of wil je je collega’s sportief uitdagen? Doe dan mee aan de Businessrun van de Midwinter Marathon. Binnen de Businessrun kunnen deelnemers meedoen aan de Achmea Health Centers Acht van Apeldoorn (8 km) of de Hollander Techniek Mini-Marathon (18,5 km). In een team zitten 3, 4 of 5 personen.

Heb je zin om mee te doen, geef je dan nu op. Stuur een mail naar PVApeldoorn@kiwa.nl. Vermeld hierin: je naam, adres, geboortedatum en de te lopen afstand (8 of 18,5 km).

Wacht niet langer en geef je z.s.m op! Doe je dit jaar voor het eerst mee en ben je nog niet in het bezit van een Kiwa hardlooptenue, geef dan ook even je kledingmaat door( S,M,L, XL, XXL)

Kijk voor meer informatie over starttijden, parcours etc. op: www.midwintermarathon.nl/afstanden/bedrijvenloop.

NB: ken je iemand in je familie die ook graag mee wil lopen, dan kan dat, we hebben ons ingeschreven met 4 teams.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zondag 24 november 2013 Het Sinterklaasfeest van Kiwa Apeldoorn

Houd zondag 24 november vrij van 13.30 tot 16.00 uur en kom naar “Hanskamps Gasterij” via de linker zij-ingang van Wilmersdorf 50 te Apeldoorn want Sinterklaas en de Pieten komen langs!

Geef nu je kinderen en kleinkinderen van 2 tot en met 7 jaar op via www.sinterklaas-feest.nl/kiwaapeldoorn. Gebruik de activeercode zoals in de e-mail staat en zoek een leuk kadootje voor ze uit!
Wees er snel bij want de sluitingsdatum is 21 oktober.

Wij hebben er zin in om er een gezellig feestje van te maken. De magische circuspiet staat al te trappelen om ons en onze (klein)kinderen te komen vermaken.

Klik hier voor de foto's.


Donderdag 21 november 2013 Herfstborrel

Kom je ook naar de herfstborrel?
Wanneer: donderdag 21 november a.s.
Waar: buiten, tussen Hal H en Hal F, bij slecht weer binnen
Tijd: vanaf 16.30
Wat: drankje en een dampende pan met soep, met lekker vers brood en verse pesto. De soep komt niet uit een pakje maar wordt voor ons gemaakt van biologische producten, dus zonder toevoegingen, puur natuur, alleen maar SMAAK. E.e.a. zal worden geserveerd uit een heuse heksenketel.
Kosten: die nemen wij voor onze rekening!

Klik hier voor de foto's.


Zaterdag 5 oktober 2013 Trialclinic

We hebben lekker van de zon kunnen genieten de afgelopen tijd, dus tijd om weer wat actiefs te doen. Hoe gaaf is het dan om met de PV te gaan trial rijden?! Dat is tenslotte ook weer wat anders dan rondjes rijden op een kart-baan.
En vrees niet: het is voor iedereen geschikt: mannen en vrouwen, jong en oud, wel of juist totaal geen motorervaring! De motoren worden volledig afgesteld naar gelang het niveau van de deelnemer(ster). Iedereen bepaald zelf zijn / haar eigen niveau, zonder dat iemand een ander tot last is. Dus voor zowel de absolute beginner (zonder rijbewijs) als de eventuele offroad-rijder binnen één groep!

Dit feest moet op zaterdag 5 oktober 2013 plaatsvinden. Het is in Enschede, dus we zorgen dat de dag goed gevuld is:
’s middags beginnen we met een ontvangst (rond 14.00 uur, maar dit is nog aan te passen). Vervolgens gaan we trial rijden. Tijdens de pauzes is er volop drinken (koffie, thee, fris en achteraf ook bier) en snacks (koeken, chips, snoeprepen, enz.) beschikbaar. We eindigen de dag met een barbecue. In totaal zal dit zo’n 6 a 7 uur duren. Meer informatie is te vinden op www.zelftrialrijden.nl

Afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers zullen de kosten tussen € 89 tot € 94 bedragen. Uiteraard wil de PV hier met genoegen een steentje aan bijdragen, waardoor je voor slechts de helft van de prijs mee kan! Voor een eventuele introducee zal de PV 25% bijdragen.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zaterdag 22 juni 2013 Jan Janssen Classic

De “PV Prik” (Apeldoorn), heeft in samenwerking met de PV “Lust en Vermaeck” (Rijswijk) en Corporate Communication, het volgende in de aanbieding:
Zaterdag 22 juni a.s. vindt de Jan Janssen Classic voor de 28e keer plaats. Iedereen die daar graag aan mee zou willen doen, kan zijn inschrijfgeld terug krijgen van zijn of haar PV en een Kiwa wielertenue ontvangen.

Omdat de inschrijving altijd snel vol is en een snelle opgave dus gewenst is, schrijven we ons niet in voor de bedrijventocht, maar hebben we voor de volgende variant gekozen, waardoor we toch als Kiwa herkenbaar zullen zijn:

Vervolgens zorgen wij ervoor dat iedereen zijn inschrijfgeld teruggestort krijgt, de tenues worden besteld en uitgedeeld. Wij nemen de inschrijfbewijzen in t/m vrijdag 26 april a.s. Vervolgens zal er nog een mail uitgaan naar alle deelnemers, zodat de namen van deelnemers onderling bekend zijn. Uiteraard is iedereen verder vrij om zijn eigen dag in te delen. Zoals gezegd, er zijn maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar, dus een snelle aanmelding is zeer zeker gewenst. Dus twijfel niet te lang en geef je snel op want vol = vol.

Klik hier voor het verslag.


Zaterdag 15 juni 2013 Zeilen met de PV

Nu de buitentemperaturen eindelijk de weg naar boven lijken te hebben gevonden, heeft de PV besloten om het eens over een geheel andere boeg te gooien, en wel over de boeg van een aantal zeilboten. Op zaterdag 15 juni 2013 is het een dag met prachtig zeilweer, hebben wij ons laten vertellen. En dat komt goed uit, want op die dag zijn wij van harte welkom bij Zeilschool De Randmeren in Biddinghuizen, om ons daar vanaf 13.00 uur ’s middags de kunst van het zeilen eigen te maken, dan wel onze zeilkunsten aan te scherpen.

Het programma voor die middag ziet er als volgt uit:

Vloot
Er zal worden gevaren met een gemengde vloot van Polyvalken en Fox 22. De eerste helft van de vaartocht zal worden gebruikt om jullie wegwijs te maken op de boten met een eerste zeilinstructie. Na de pauze kan er een recreatieve wedstrijd tegen elkaar worden gevaren. De ervaring leert dat het wedstrijdelement een extra dimensie geeft aan het zeilen. Op elke boot worden de deelnemers begeleid door een instructeur van de Randmeren.

Jeugdactiviteit
We kunnen ons voorstellen dat je het leuk zou vinden om je kinderen mee te nemen. Nou, dat kan. Voor deelnemers in de leeftijd van ca 8 t/m 18 jaar kan er een speciale lesclinic georganiseerd worden in de Optimist en/of Laser Pico. Deze clinic vindt plaats op de jeugdlocatie van De Randmeren. In de bijlage vind je eveneens foto's van Optimisten en Laser Pico's.

Barbecue
De barbecue is compleet, dus inclusief drankjes (bier, wijn en een assortiment frisdranken en afgesloten met een kopje koffie). De barbecuelocatie heeft een wat informeel karakter, maar is mooi gelegen aan het water van het Veluwemeer.

Prijs
We bieden jullie bovenstaand programma aan voor een prijs van € 37,50 per volwassene, de zeilclinic voor de kinderen voor € 15,- per kind. De prijzen zijn inclusief de barbecue en de drankjes.

Opgeven
Je kunt je opgeven voor deze activiteit door gebruik te maken van de stemknoppen boven in deze mail. Als je met partner en/of kinderen komt, geef dan wel even het aantal volwassenen en kinderen aan.
Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 17 mei.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Donderdag 25 april 2013 Met de PV naar de film?

Heb je zin om donderdag 2 mei mee te gaan naar de film Hitchcock?

Verwacht geen chronologisch verhaal over het leven van ‘master of suspense’ Alfred Hitchcock in deze met filmsterren besprenkelde speelfilm. Regisseur Sacha Gervasi (o.a. The Terminal) voert je mee naar de periode van de tumultueuze productie van Hitchcock’s legendarische thriller Psycho. Met o.a. Anthony Hopkins,Helen Mirren en Scarlett Johanson.
De film begint om 20.30 uur in Podium & Filmtheater Gigant Nieuwsstraat 377. Vanaf 20.00 uur willen wij verzamelen in het café Gigant. Een kop koffie/thee staat voor je klaar.

Voor wie:           PV leden, en evt. 1 introduce
Kosten:             5 euro per kaartje, incl. een consumptie

Je reactie ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 26 april via de ja/nee knop.


Donderdag 25 april 2013 ORANJE - Lenteborrel in het kader van de komende troonswisseling

De lente is weer begonnen! Dus komende donderdag (25 april 2013), tussen hal H en F, buiten (natuurlijk): de Lenteborrel!

We zien jullie daar graag verschijnen, met een oranje toetsje, vanaf 16.30 uur!!


Donderdag 14 februari 2013 PubQuiz

Voor een deel van het PV-bestuur was het tot voor kort nog een onbekend fenomeen, en dat zal bij velen van jullie niet veel anders zijn: de PubQuiz.

Wat is een PubQuiz? Een PubQuiz is eigenlijk niet meer dan een spelletje in een café. Een quizmaster stelt 100 vragen waarop groepjes mensen (3 tot 5 personen) proberen zoveel mogelijk goede antwoorden te geven. Ieder goed antwoord is 1 punt waard en het team met de meeste punten wint. Zo eenvoudig werkt een PubQuiz.

De vragen kunnen over van alles en nog wat gaan, maar vaak is er een grote rol weggelegd voor bijvoorbeeld actualiteiten, sport, muziek, film en cultuur. De PubQuiz moet dus niet verward worden met een popquiz, waarbij alle vragen over muziek gaan.

De quiz bestaat uit verschillende rondes, en de vragen kunnen bijvoorbeeld gesteld worden aan de hand van een geluidsfragment, een foto, een voorwerp, noem maar op. Uiteraard hebben we een fraaie prijs voor het winnende team in petto.

De eerste Kiwa PubQuiz gaat zijn première beleven op donderdag 14 februari. Om 17:30 uur worden we dan verwacht bij Finnegan’s aan de Hoofdstraat 176 te Apeldoorn. We beginnen -uiteraard- met een drankje en daarna zullen we één of twee rondes gaan spelen. Vervolgens is het tijd voor een voorgerecht, waarna weer een quizronde volgt. Dan het hoofdgerecht, weer een quizronde, enz. Naar verwachting zal de PubQuiz rond 21:00 uur zijn afgelopen.

Meedoen? Leuk! De kosten bedragen € 10,- per persoon. Voor dat geld krijg je een PubQuiz, drie drankjes én een drie-gangen keuzemenu. Veel mooier kunnen we het toch niet maken! We vinden het ook heel gezellig als je een introducé meeneemt. Deze betaalt gewoon dezelfde prijs als jij, daar doen we niet moeilijk over. Dus, niet langer getwijfeld en geef je op (m.b.v. één van de stemknoppen) voor de allereerste Kiwa PubQuiz. Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 1 februari 2013. We zien jullie aanmeldingen met belangstelling tegemoet.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Dinsdag 27 november 2012 Workshop (bloem)stuk maken

Op dinsdag 27 november a.s. wordt er door de PV een workshop aangeboden voor collega’s, dan wel de vrouwelijke partners van de collega’s (aangezien we niet verwachten dat er een stormloop onder de mannelijke collega’s zal zijn...)

Deze zal plaatsvinden bij:
Het Hoogeland te Beekbergen (zie ook www.hoogeland.nl)

Wij bieden het volgende aan:
Maken van een (bloem)stuk. De kosten hiervoor bedragen euro 17,50, dit is inclusief al het materiaal en een kop koffie met versnappering.
Tijdstip: van 19.30 uur – ongeveer 22.00 uur.
Ook kan je tijdens deze avond met 10% korting nog je (kerst) inkopen doen in de winkel.

Mocht je (of je vrouw/vriendin) hier bij willen zijn, geef dit dan uiterlijk vrijdag de 23e november via een van de buttons aan ons door.


Donderdag 15 november 2012 Paintballen

Het wordt weer kouder, dus tijd om actief te zijn! In de indoor paintball-locatie van PaintballWorld kan je met veel plezier schieten op je collega’s of ‘rennen voor je leven’. Ofwel: we gaan paintballen!

PaintballWorld is gevestigd in de voormalige gevangenis in het centrum van Zutphen. Hierin spelen we spectaculaire missies en opdrachten in het oude cellencomplex.

Het idee is om dit aan het eind van donderdag 15 november 2012 te gaan doen. Aansluitend kunnen we weer bijkomen met een barbecue. De eigen bijdrage voor dit geheel is slechts € 30,-, de rest wordt door de PV betaald. Introducées zijn welkom en betalen maar € 40,-. Dus geef je snel op!

Klik hier voor het verslag.


Woensdag 30 mei 2012 Nederland - Slowakije

Voorafgaand aan het EK 2012 Polen/Oekraïne worden er in Nederland 3 oefeninterlands gespeeld zodat Oranje in optimale vorm kan starten met het EK. Woensdag 30 maart 2012 is de wedstrijd Nederland - Slowakije. Na het succes dat Nederland behaalde tegen Hongarije kan je ook hier samen met de PV bij zijn!

Er zal busvervoer zijn vanaf Gastec naar de Stadion Feijenoord ("De Kuip"). Eenmaal daar aangekomen (rond 18.00 uur) zullen we gezamenlijk iets eten bij "Mr. Wok". Om 20.00 uur zal de wedstrijd beginnen. De zitplaatsen zijn nu nog onbekend, maar bestaan uit de volgende drie mogelijkheden:
- zitplaats middelste vakken lange zijde bovenin - 2e ring of
- zitplaats hoekvakken onderin - 2e ring of
- zitplaats korte zijde - 1e ring
Na afloop van de wedstrijd brengt de touringcar ons weer terug naar Gastec.

Voor dit alles betaal je slechts € 30,-! De rest wordt door de PV betaald (uiteraard exclusief uitgaven van persoonlijke aard). Introducés zijn ook van harte welkom en de PV zal hiervoor het eten betalen. De kosten voor het kaartje (incl. de reis met touringcar) à € 53,50 zijn voor eigen rekening.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zondag 15 april 2012 IJselloop

De Midwintermarathon zit er weer op, en met voor Kiwa mooie resultaten. Het team dat meedeed aan de Minimarathon (Jolanda Zwier, Geert Roekevisch en Martin Veldkamp) heeft in het bedrijfsklassement een verdienstelijke 8e plaats behaald, en het team van de Acht van Apeldoorn (Jolanda Brugman, Annemarie van der Heijden en Christian Hummelink) is 1e geworden! Iedereen natuurlijk van harte gefeliciteerd met deze fraaie resultaten.

Naast de Midwintermarathon zijn er natuurlijk nog veel meer mooie, leuke loopevenementen. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van de IJsselloop? Een bijzondere loop door het hart van Deventer en zijn mooie omgeving; de finish is op de Brink, het gezelligste plein van Overijssel. Dit jaar wordt de IJsselloop (7e editie) gehouden op zondag 15 april. Voor bedrijventeams is het mogelijk om deel te nemen aan de volgende afstanden:
- Bruggenloop (5 km)
- Dijkenloop (10 km)

Er zijn natuurlijk enkele spelregels:
- Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal zes lopers;
- Voor de uitslag telt de tijd van de drie snelste finishers;
- De tijd van de vrouwen wordt voor de uitslag gecorrigeerd (-10%);
- De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer. De elektronische chip voor de tijdsregistratie is geïntegreerd in het startnummer. Het is niet mogelijk om met een (eigen)Champion-chip in te schrijven.

De PV neemt de inschrijvingskosten van de teams voor zijn rekening.


Zaterdag 24 maart 2012 Clinic baanwielrennen

Vind je het Omnisport ook zo'n aanwinst voor Apeldoorn en zou je er graag eens zelf in willen sporten, geef je dan nu op voor een clinic baanwielrennen!
Onder begeleiding van deskundige trainers, leer je de beginselen van het baanwielrennen. Na een uitleg over de "baanregels" etc. ga je de baan op. Eerst voorzichtig onderaan de baan, waar deze nog lekker vlak is, zodat je kan wennen aan je fiets. (zonder remmen...) Hierna heb je de smaak waarschijnlijk al goed te pakken en wil je steeds hoger. Aan het eind van de middag zal je ook boven in de baan fietsen en misschien wel verslaafd raken aan deze sport.
Een ervaring die iedere fietsliefhebber met een beetje lef wat ons betreft niet mag missen!

Wanneer: zaterdag 24 maart 2012
Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Kosten: 20 euro p.p.
NB: In eerste instantie is de clinic alleen voor personeel van Kiwa, mocht er echter plaats over zijn, dan is het mogelijk om 1 introducé mee te nemen. De eigen bijdrage voor een evt. introducé bedraagt ook euro 20,00.
Inbegrepen: Huur van baanfiets, evt. helm, verzekering, 3 uur les van ervaren trainers van De Adelaar, aawezigheid van mecaniciëns, aanwezigheid van EHBO'r

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Vrijdag 16 maart 2012 Film J. Edgar

Heb je zin om vrijdag 16 maart mee te gaan naar de film J. Edgar?

Leonardo DiCaprio speelt hierin J. Edgar Hoover, de machtige, omstreden en ook mysterieuze man die maar liefst 48 jaar aan het hoofd van de FBI stond. Gedreven start hij begin jaren twintig van de vorige eeuw zijn carrière, die met het verstrijken van de tijd steeds meer machtswellustige trekken begint aan te nemen. Eastwood schetst de persoon achter het icoon en brengt ook de naasten van Hoover in beeld.

De film begint om 20.00 uur in Podium & Filmtheater Gigant Nieuwsstraat 377.

Vanaf 19.30 uur willen wij verzamelen in het café Gigant. Een kop koffie/thee staat voor je klaar.

De PV betaalt!!!


Donderdag 8 maart 2012 Wijnproeverij

PV Prik nodigt je uit om op donderdag 8 maart 2012 van de partij te zijn.

Wijnkoperij Henri Bloem, importeur van kwaliteitswijnen, stelde een themaproeverij voor en Italië lijkt ons dan een goede keus. Bijpassende hapjes van de naastgelegen traiteur zullen het geheel begeleiden.

De locatie is hun fraaie nieuwe proeflokaal aan de Asselsestraat 52 in Apeldoorn, aanvangstijd 19.30 uur.

De PV stelt je in de gelegenheid om een introducé mee te nemen.

Voor PV leden is de eigen bijdrage € 10,00 en je introducé betaalt € 25,00

In het proeflokaal kunnen 20 personen royaal zitten.
Als er veel meer proevers worden aangemeld gaan we meteen een tweede avond inplannen.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zaterdag 11 februari 2012 Skiën
Helaas moeten wij jullie vertellen dat de reis naar het Sauerland niet door gaat.

De PV nodigt jullie uit om mee te gaan naar het Skigebied Altastenberg in het Sauerland. 8 optimaal geprepareerde skipistes zorgen voor een gezellige en snelle afdaling. Van beginnerslift tot de FIS-afdaling, het is allemaal aanwezig. Door het gebruik van de moderne sneeuwkanonnen garandeert Altastenberg een lang en zeker skiplezier. Voor de langlaufers staan talrijke geprepareerde loipen ter beschikking. Ook de wandelaar vindt in de winter zijn plezier met wandelingen door het wonderschone winterlandschap. Na een dag vol belevenissen kan men elkaar ontmoeten voor après ski in een van de gemoedelijke skihutten.

Vertrek: 6.00 uur vanaf Kiwa, Wilmersdorf 50
Aankomst in Altastenberg: ± 9.30 uur
Vertrek uit Altastenberg: 16.00 uur
Terug in Apeldoorn: ± 19.30 uur

Collega’s die niet naar Apeldoorn willen komen kunnen ook instappen in de buurt van Zevenaar. Op de A12 bij afslag 29 is een parkeerplaats (AC restaurant). Hier stopt de bus om ongeveer 6.40 uur. Laat het ons weten als je hier wilt instappen.

De kosten voor de reis bedragen zowel voor PV-leden als voor eventuele introducés € 7,50 p.p.

Let op! Skihuur, skipas, eten, drinken en dergelijke zijn hier niet bij inbegrepen; dat is allemaal voor eigen rekening! In de bus is plaats voor eigen Ski’s en/of snowboarden.

Meer informatie over het Skigebied Altastenberg vinden jullie op www.ski-altastenberg.de/skikarussell/

De reis gaat niet door als de weersomstandigheden te slecht zijn. Dit zullen we ongeveer een week van tevoren laten weten. Dus duimen dat er veel sneeuw in het Sauerland valt.

Wij hopen natuurlijk op een overweldigende deelname, maar er zijn grenzen! De bus heeft een limiet van 50 personen.

Wij verwachten een reactie uiterlijk op vrijdag 13 januari!!!


Zaterdag 21 januari 2012 Dennen zagen

In navolging van het wilgen knotten en het onderhoud aan de houtsingels van achterliggende jaren, gaat de PV deze keer het IVN een handje helpen met het zagen van dennen op het heideterrein Schenkenshul bij Hoenderloo. In november heeft een groep brugklassers van Veluws College Mheenpark hier al ijverig de handen uit de mouwen gestoken en een boel werk verzet. Het terrein is echter zo groot, dat er best nog een keer een grote groep aan het werk kan.

Dus als je zin hebt in een ochtendje even lekker buiten bezig zijn (ook goed voor het 'wegwerken' van de oliebollen), geef je dan op door op. Een en ander vindt plaats op zaterdagochtend 21 januari van 9.00 tot 12.00 uur (kaartje met exacte locatie volgt nog).

Iets om even rekening mee te houden: omdat er deze keer gewerkt wordt op een terrein van Staatsbosbeheer moeten we nu wel eigen koffie/thee e.d. meenemen. Deze keer dus ook geen verwennerij met soep en dergelijke (tenzij je dit zelf meeneemt natuurlijk). Maar goed, een beetje stoere buitenwerker laat zich hierdoor uiteraard niet van de wijs brengen!
We zien jullie reactie met belangstelling tegemoet!


Donderdag 19 januari 2012 Proef-locaal

Om het nieuwe jaar gelijk lekker te beginnen heeft de PV een klein pareltje in Apeldoorn gevonden: Proef-locaal Het Achterom. Proef-Locaal Het Achterom, met prachtige ommuurde binnentuin, is een gemeentelijk monument dat is gevestigd in een steeg midden in het centrum van Apeldoorn. Het is in 1910 gebouwd door de bekende Apeldoornse architect Andries van Driesum.

In Proef-Locaal Het Achterom wordt wekelijks in de eigen brouwinstallatie het ambachtelijke speciaalbier Veluwse Schavuyt gebrouwen. De Veluwse Schavuyt staat vanzelfsprekend op de tap van Proef-Locaal Het Achterom.

De PV nodigt daarom iedereen uit op donderdag 19 januari 2012 om 16.30 uur te komen bierproeven in het Proef-Locaal. Een kleine rondleiding in de brouwerij zit erbij ingesloten (waarschijnlijk niet in bedrijf) en de kosten voor maximaal twee uur bierproeven zijn voor de PV.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zondag 15 januari 2012 Twee fantasie-opera's èn high tea

Het NJO begint het jaar met een spectaculair project. De succesvolle samenwerking met Dutch National Opera Academy (DNOA) van afgelopen zomer wordt voortgezet in de NJO Wintertournee 2012 in maar liefst twee korte en aansprekende fantasie-opera’s van Oliver Knussen en Maurice Ravel.

Voorafgaand aan het concert wordt je in het restaurant van Orpheus ontvangen voor een high tea. Tijdens deze high tea zorgt het NJO voor een muzikale verrassing en een inleiding op het concert.

Vanaf half twee ben je welkom in het restaurant van Orpheus. Om half vier start het concert. De high tea en het concert kosten € 45,- per persoon (all in).

Kijk op de site van het NJO voor meer informatie.


Donderdag 8 december 2011 Kerstworkshop

Sinterklaas is (bijna) weer in het land en voordat wij het weten hebben we alweer kerst. Een warme en gezellige tijd. Zeker met een zelfgemaakt kerststuk op tafel.

De PV wil jullie een gezellige avond aanbieden. Tijdens deze avond maken wij een tafelstuk met kaarsen voor de kerst. Voor hulp, tips en ideeën huren wij een bloemist in die ook voor het materiaal zorgt.

De PV regelt koffie/thee/fris en kerstkoekjes. Dus wat kan er nog mis gaan? De avond is gepland op donderdag 8 december 19.30 uur. Locatie: Kiwa Apeldoorn

De kosten zijn € 20,--.

Klik hier voor een foto.


Zaterdag 8 oktober 2011 High Tea en Miss Murder spel

De PV is in de vakantie druk bezig geweest met het uitzoeken van leuke, gezellige activiteiten. Een ervan is het Miss Murder spel onder het genot van een High Tea.

Miss Murder is een humoristisch moordspel dat zich afspeelt in een sfeer van uiterlijke schijn, rijkdom en leugens. Kruip in de huid van één van de uiteenlopende internationale personages van het spel. Aan de hand van tips, aanwijzingen en alibi’s gaan jullie proberen de ware toedracht van een dubbele moord te ontrafelen. Ondertussen kunnen jullie genieten van een heerlijke High Tea.

Bij High Tea staat de thee in het middelpunt. Er worden verschillende theemelanges verzorgd. Naast de thee en koffie worden er natuurlijk traditionele hapjes geserveerd.

Deze activiteit is gepland op zaterdag 8 oktober. Wij worden om 14.30 uur verwacht in restaurant De Parelhoender, Krimweg 140, Hoenderloo. Het geheel duurt ongeveer 3 uur.

De kosten voor deze middag zijn € 15,--.


Zondag 2 oktober 2011 Stadswandeling Deventer

De vakantie is weer achter de rug (tenminste, voor de meesten van ons). En dus is het weer tijd voor een PV-actie. Deze keer in de vorm van een stadswandeling in het prachtige oude centrum van Deventer. Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er talloze prachtige monumentale panden zijn te bewonderen. Denk bijvoorbeeld maar aan De Waag, de Lebuïnuskerk, de Latijnse school, het oudste stenen woonhuis van Nederland, of het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink.

De stadswandeling die we voor jullie in gedachten hebben is er een die langs alle highlights van Deventer voert. Onder leiding van een deskundige VVV-gids ga je gedurende 1½ uur rondwandelen in het Bergkwartier en het Noordenbergkwartier. De stadswandeling staat gepland voor zondagmiddag 2 oktober, om 13.30 uur. Deelname is gratis.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Dinsdag 29 maart 2011 Nederland - Hongarije

Dinsdag 29 maart 2011 is de kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2012: Nederland - Hongarije. Hier kan je samen met de PV bij zijn!

Er zal busvervoer zijn vanaf Gastec naar de Amsterdam ArenA. Eenmaal daar aangekomen (rond 18.30 uur) zullen we gezamenlijk iets eten en is er mogelijkheid tot bezoek aan 'Ons Oranje Park'. Muziek wordt verzorgd door radio 538 en kan er een drankje worden gedronken aan de Heineken bar. Er zijn tevens diverse voetbalattracties aanwezig. Om 20.30 uur zal de wedstrijd beginnen. De zitplaatsen zijn nu nog onbekend, maar bestaan uit de volgende drie mogelijkheden:
- in de middelste vakken aan de lange zijde bovenin (2e ring)
- in de hoekvakken onderin (2e ring)
- aan de korte zijde (1e ring)
Na afloop van de wedstrijd brengt de touringcar ons weer terug naar Gastec.

Voor dit alles betaal je slechts € 30,-!! De rest wordt door de PV betaald (uiteraard exclusief uitgaven van persoonlijke aard)

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zaterdag 19 maart 2011 Onderhoud houtsingels

In navolging van het wilgen knotten van vorig jaar gaat de PV deze keer het IVN een handje helpen met het onderhoud aan houtsingels rond camping de Marshoeve in Loenen. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van opslag en het een eindje boven de grond afzagen van struiken. Als struiken te hoog opgroeien, verliezen ze onderaan hun bladeren, waardoor de windsingel van onderen te open wordt. De afgezaagde struiken lopen onderaan weer uit, zodat de singel weer dichter wordt. Een deel van de bomen (overstaanders) blijft staan om wat variatie in de singel te houden. Het is een grote klus, waarbij het IVN veel helpende handen kan gebruiken. Dus als je zin hebt in een ochtendje even lekker buiten bezig zijn, geef je dan op door een mailtje naar het bestuur te sturen (dit kun je doen via de knop "Ideeën"). Een en ander vindt plaats op zaterdagochtend 19 maart van 9.00 tot 12.00 uur.
Voor koffie, thee e.d. wordt uiteraard gezorgd.

Het adres is:
De Marshoeve v.o.f.
Camping, restaurant en Chaletbouw
Reuweg 51
7371 BX Loenen

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zaterdag 5 maart 2011 Skiën

De PV nodigt jullie uit om mee te gaan naar het Skigebied Altastenberg in het Sauerland.  8 optimaal geprepareerde skipistes zorgen voor een gezellige en snelle afdaling. Van beginnerslift tot de FIS-afdaling, het is allemaal aanwezig. Door het gebruik van de moderne sneeuwkanonnen garandeert Altastenberg een lang en zeker skiplezier. Voor de langlaufers staan talrijke geprepareerde loipen ter beschikking. Ook de wandelaar vindt in de winter zijn plezier met wandelingen door het wonderschone winterlandschap. Na een dag vol belevenissen kan men elkaar ontmoeten voor après ski in een van de gemoedelijke skihutten.

De reis is gepland op zaterdag 05 maart 2011.

Vertrek: 6.00 uur vanaf Kiwa Gastec, Wilmersdorf 50
Aankomst in Altastenberg: ±  9.30 uur

Vertrek uit Altastenberg: 16.00 uur
Terug in Apeldoorn: ± 19.30 uur

De bus staat 15 minuten voor vertrek klaar.

De kosten voor de reis bedragen zowel voor PV-leden als voor eventuele introducés € 5,-- p.p.
Let op! Skihuur, skipas, eten, drinken en dergelijke zijn hier niet bij inbegrepen; dat is allemaal voor eigen rekening! In de bus is plaats voor eigen Ski's en/of snowboarden.

Meer informatie over het Skigebied Altastenberg vinden jullie op www.ski-altastenberg.de/skikarussell/

De reis gaat niet door als de weersomstandigheden te slecht zijn. Dit zullen we ongeveer een week van tevoren laten weten. Dus duimen dat er veel sneeuw in het Sauerland valt.

Wij hopen natuurlijk op een overweldigende deelname, maar er zijn grenzen! De bus heeft een limiet van 50 personen.

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zondag 6 februari 2011 Midwintermarathon

Nu de speculaas en de oliebollen weer achter de knopen zitten en het nieuwe jaar is aangebroken, is het tijd geworden om de overtollige calorieën af te voeren. De MidwinterMarathon is hiervoor een uitstekende gelegenheid! Gesponsord door de PV doen twee teams van Kiwa Apeldoorn mee aan de Bedrijvenloop (dit is een onderdeel van de MidwinterMarathon):

Het spreekt voor zich dat onze lopers wel wat morele ondersteuning kunnen gebruiken. Jullie kunnen met je spandoeken, yells, aanmoedigingen en dergelijke (onder andere) terecht op de Loolaan. Beide afstanden starten en finishen hier namelijk. De 18,7 km start om 11.30 uur, de 8 km om 15.00 uur.
Hopelijk tot ziens op zondag 6 februari!

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Dinsdag 18 januari 2011 Klassiek concert + Diner

Tijdens het komende NJO (Nationaal Jeugd Orkest) Wintertournee is het mogelijk om fraaie muziek met een heerlijk diner te combineren. De PV heeft voor dinsdagavond 18 januari 2011 bij het NJO een tafel voor 8 personen gereserveerd in Orpheus. Op het programma deze avond staan twee meesterwerken om van te smullen. Voor de pauze soleert Nino Gvetadze in het prachtige tweede pianoconcert van Rachmaninov. Na de pauze volgt, in vier delen het verhaal over de eerste Russische Revolutie van 1905 in de elfde symfonie van Sjostakovitsj. Aan dirigent Martin Sieghart en het NJO de taak om aan de geschiedenis van dit monumentale werk een hoofdstuk toe te voegen.

Klik hier voor het verslag.


Weekend 12, 13 en 14 november 2010 Met PV Prik naar Berlijn

Ondanks een haperende start (gaan we nu wel, of gaan we nu niet) reist PV Prik dan toch af naar Berlijn. Op 12, 13 en 14 november 2010, om precies te zijn. Niet met een bus, zoals oorspronkelijk gepland, maar vanwege het toch wat tegenvallende aantal deelnemers met de trein. Ietsje duurder, maar wel zo comfortabel. En een stuk sneller!

Een select gezelschap van 16 personen maakt gebruik van deze mooie gelegenheid om de imposante Reichstag eens van dichtbij te bekijken, het Pergamonmuseum te bezoeken, Checkpoint Charlie en restanten van De Muur te fotograferen, of zich te vergapen aan de schitterende winkels op de Kurfürstendamm. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Brandenburger Tor, de Gedächtniskirche, de Fernsehturm, Unter den Linden, Kreuzberg, Potsdamer Platz, enzovoort, enzovoort.

Kort na 14 november zal op de site van PV Prik een verslag van deze boeiende stedentrip te vinden zijn.


Brandenburger Tor
Brandenburger Tor

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Zaterdag 26 juni 2010 Kiwa doet mee aan de Drakenbootrace!

Na wat aansporing door enkele leden is bij PV Prik de kogel door de kerk: dit jaar doen we mee aan de Drakenbootrace! En niet alleen de PV is enthousiast. Na wat heen en weer gebel met Corporate Communications zijn ze daar ook warm gelopen voor dit festijn (die draken schijnen echt vuur te spuwen). Met als resultaat dat Kiwa dit jaar co-sponsor van het festival is. Op de website van de organisatie (www.drakenbootfestival.nl) is de naam Kiwa nu al te zien. Straks zal dat ook het geval zijn op de reclameborden op het festivalterrein. Maar meer nog gaat Kiwa zich natuurlijk laten zien als het bedrijf met de strakke peddelaars, die hun drakenboot in hoog tempo door het Apeldoorns Kanaal jagen.

Die ploeg met strakke peddelaars moet overigens nog compleet gemaakt worden. De PV is nog op zoek naar (reserve)bemanningsleden. Heb je zin om mee te doen aan dit evenement, en je hebt op zaterdag 26 juni (nog) niks in je agenda staan, meld je dan aan bij Jacob den Uijl van Kiwa Training. Hij is namens de PV de contactpersoon voor dit evenement.


mei/juni 2010 Fotoworkshop


April 2010 Het oud-Hollandsch Lentekarten


Zaterdag 24 april 2010 Uitstapje naar Moviepark Bottrop

Op 26 maart opent Movie Park Germany weer de deuren en wordt een start gemaakt met een groot entertainment-jaar! Behalve zenuwslopende attracties en het grootste NICKland ter wereld kunt u zich dit jaar laten verrassen door nieuwe shows.

En wij (PV leden + partners/kinderen) kunnen met een aantrekkelijke vroegboekkorting naar het Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen.
In plaats van € 32,-- pp (kinderen € 27,--) maar liefst € 20,-- pp. Een vereiste voor deze leuke aanbieding is wel dat de deelnemers het park op dezelfde dag bezoeken. Hiervoor heeft de PV het volgende gepland:

Gratis bus naar Movie Park Germany op zaterdag 24 april.

Vertrek: 8.30 uur vanaf Kiwa Gastec, Wilmersdorf 50
Aankomst : ± 10.00 uur Movie Park (het park opent om 10.00 uur)

Terugreis:
Vertrek: 20.30 uur (het park sluit om 20.00 uur)
Aankomst: ± 22.00 uur Wilmersdorf 50

Wij hopen natuurlijk ook nu op een overweldigende deelname, maar er zijn grenzen! De bus heeft limiet van 50-60 personen.

Wij verwachten een reactie voor 12 maart !!!

Voor meer informatie over het park kunnen jullie kijken op www.moviepark.nl


Zaterdag 3 april 2010 Wilgen Knotten

Wellicht leuk voor de mensen met groene vingers. Of voor eenieder die gewoon graag buiten bezig is. Samen met IVN Apeldoorn organiseert de PV een ochtendje wilgen knotten, en wel op zaterdag 3 april (de zaterdag vóór pasen), van 9.00 tot 12.00 uur. Het gaat om een groepje van 7 (grote) wilgen die geknot moeten worden, bij Wilp-Achterhoek in de buurt. Graag jullie reactie vóór de 24e februari.

Wilgen knotten

Klik hier voor het verslag en de foto's.


Donderdag 25 maart 2010 Lenteborrel